Over Kindcentrum De Lisdodde Buitengewoon thuis
in de samenleving!

Ieder kind is buitengewoon. En bewandelt een uniek ontwikkelpad, op weg naar zijn of haar volwassen leven. Kindcentrum De Lisdodde heeft oog voor die persoonlijke groei, die al start in de eerste 1.000 dagen van een leven. Niet ons aanbod is daarbij leidend, maar de specifieke behoeften, talenten en interesses van een kind. Door nieuwsgierigheid ruim baan te geven, en zelfs te prikkelen, ontdekken kinderen hun ware potentieel.

Ze leren zo te vertrouwen op zichzelf. Maar ook op de wereld om hen heen, die bestaat uit verschillende levensbeschouwingen en -overtuigingen. Door hen continu te betrekken bij hun ontwikkeling, worden ze eigenaar van hun eigen leerproces. Ook jou als ouder, met wie we het hele jaar door nauw samenwerken, houden we hiervan goed op de hoogte.

Kindcentrum De Lisdodde

Vanuit verwondering samen ontdekken!

Verwonder je over de bijzondere dingen in het leven. Verbind je met anderen en leer van elkaar. Verrijk je met alledaagse ervaringen én door samen te werken. En blijf jezelf ontwikkelen in een kindcentrum dat blijft vernieuwen. Ontdek de kernwaarden van De Lisdodde!

Verwondering

Op De Lisdodde kan je kind ontdekken in een uitdagende leeromgeving, zowel binnen als buiten ons kindcentrum. Daarbij geven we alle ruimte voor een onderzoekende en nieuwsgierige houding. Ook vragen we ouders en andere mensen om verwondering te brengen in ons onderwijs en op onze opvang.

Verbinding

Leren, doen we in Kindcentrum De Lisdodde met én van elkaar. In domeinen waar niet de leeftijd bepalend is, maar de ontwikkeling die kinderen doormaken. We vertrouwen én helpen elkaar. En zoeken continu verbinding met ouders en de rest van onze samenleving. Kennen en gekend worden, is ons uitgangspunt.

Verrijking

Een uitdagend ontwikkelaanbod, een inspirerende, groene leeromgeving en ruimte voor ieders levensovertuiging. In Kindcentrum De Lisdodde verrijken we elkaar met onze ervaringen, kennis en talenten. En staan wij open voor de expertise van ouders en wat zij ons kunnen brengen.

Vernieuwing

De Lisdodde is een vooruitstrevend kindcentrum, dat blijvend in ontwikkeling is. Wij betrekken kinderen bij ons aanbod en vragen hen wat zij nodig hebben. Wij nemen hen mee in hun eigen leerproces, waarvan ze zelf eigenaar zijn. Samen met ouders bouwen we aan een kindcentrum dat klaar is voor nu én de toekomst.

Open ingericht kindcentrum
in het groen

In ons open ingerichte kindcentrum denken we - letterlijk én figuurlijk - niet in hokjes. We bieden groepsdoorbrekend onderwijs en opvang aan. Waarbij traditionele leslokalen plaatsmaken voor inspirerende speel-leer-pleinen en een natuurrijke buitenruimte. In 2 leeftijdsoverstijgende domeinen vinden kinderen aansluiting bij het niveau en tempo dat bij hen past. En stimuleren we dat ze leren van elkaar.

Ook staan we klaar voor kinderen die meer uitdaging of extra aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld in onze Plusklas (voor hoogbegaafde kinderen), in pre-teachingslessen (waarin we kinderen voorbereiden op de reguliere lessen), meer praktisch aanbod of met hulp van één van onze vakspecialisten.

Open ingericht kindcentrum in het groen

Hart van én voor de samenleving

Kindcentrum De Lisdodde is meer dan alleen een locatie voor basisonderwijs en kinderopvang. Het is een plek van samenkomen. Het kloppend hart van de samenleving en tegelijkertijd de samenleving in het klein. Zoals kinderen ruimdenkend en onbevangen naar de wereld kijken, zo zetten wij de deuren van ons multifunctionele kindcentrum wagenwijd open voor de héle gemeenschap van Wanneperveen. Met wederzijds respect, met ruimte voor alle levensbeschouwingen.

Hart van én voor de samenleving